Mooi bedrag opgehaald bij jubileumeditie Strijd van Salland

Mooi bedrag opgehaald bij jubileumeditie Strijd van Salland

Strijd van Salland

Doel
Strijd van Salland tegen Kanker is een actie van Vereniging Heino Helpt om donaties te werven voor meer onderzoek naar hersentumoren. Strijd van Salland zamelt geld in voor de CATNON-studie, geleid door Martin van den Bent van het Erasmus MC, waarmee de onderzoekers de behandeling van kwaadaardige hersentumoren beter willen begrijpen. De organisatie achter Strijd van Salland bestaat enkel uit vrijwilligers en het geld dat wordt ingezameld is 100% bedoeld voor hersentumoronderzoek.

Lotgenotencontact
Tijdens de Strijd van Salland zamelt men geld in met sportieve prestaties. Al fietsend, wandelend, steppend, hardlopend, mountainbikend of paardrijdend zet men zich in. Strijd van Salland is echter meer dan een sportief evenement: het verbindt door samen bezig te zijn met de strijd tegen hersentumoren. Door samen actief te zijn, samen geld op te halen en je samen in te zetten voor een goed doel. Bovendien blijkt Strijd van Salland een mooie manier om contact te leggen met lotgenoten. Mensen met een hersentumor of mensen die iemand aan deze ziekte verloren hebben, voelen zich daarom op meerdere manieren gesteund door Strijd van Salland.

Evenement
Het jaarlijks terugkerende evenement vond voor het eerst plaats in 2016. In 2020 kon Strijd van Salland wegens de coronamaatregelen niet doorgaan. Gelukkig kon het evenement op 20 juni 2021 - in aangepaste vorm - wel plaatsvinden. De eindstand op de dag zelf was maar liefst €60.323. De cheque is overhandigd aan onderzoekers Martin van den Bent (links) en Pim French (rechts). Uiteindelijk heeft de jubileumeditie het prachtige bedrag van €68.333 opgeleverd. Een heel mooi resultaat in deze moeilijke tijd!