Second opinion hersentumorcentrum

Nuttige informatie met betrekking tot een second opinion

Patiënten met een hersentumor kunnen in overleg met hun behandelend specialist (of eventueel huisarts) een afspraak maken voor een second opinion bij de neuro-oncoloog of neurochirurg van het Erasmus MC Hersentumorcentrum.

Procedure

 • De behandelend specialist (eventueel patiënt zelf) neemt telefonisch contact op met afdelingssecretariaat, zie * of **
 • De volgende (medische) gegevens dienen opgestuurd te worden:
  • Verwijsbrief behandelaar
  • ALLE relevante elders vervaardigde MRI/CT-scans digitaal (via Twiin-XDM) laten versturen / evt. kan ook een DVD/CD-ROM opgestuurd worden
  • Kopie van alle relevante medische correspondentie van bijvoorbeeld behandelend neuroloog/neurochirurg/radiotherapeut
  • Indien aanwezig: kopie PA-verslag, bijvoorbeeld van biopt; operatieverslag
  • BSN/volledige NAW-gegevens/geboortedatum/telefoonnummers (evt. e-mailadres)/gegevens huisarts en zorgverzekering
 • Na beoordeling wordt een afspraak ingepland.

* Voor vragen over de behandeling met chemotherapie en/of bestraling vindt de second opinion plaats op het poliklinisch spreekuur van de afdeling Neuro-oncologie van het Erasmus MC Kanker Instituut:
Afdeling Neuro-oncologie - Nt 558
t.a.v. Secretariaat/Second opinion
Erasmus MC Kanker Instituut
Dr. Molenwaterplein 40
3015 GD Rotterdam
Telefoon: 010-7041415

** Voor vragen met betrekking tot operaties:
Afdeling Neurochirurgie – Na-2120 t.a.v. prof. C. Dirven
Erasmus MC Kanker Instituut
Dr. Molenwaterplein 40
3015 GD Rotterdam
Tel: 010-7035993

 

Wachttijd
Wij streven ernaar patiënten met een toegenomen of nieuwe hooggradige hersentumor binnen 1 week op het poliklinisch spreekuur te zien.

Vergoeding zorgkosten
Het is belangrijk dat u contact opneemt met uw zorgverzekeraar vóórdat u naar deze afspraak komt. Als uw verzekeraar geen contract heeft met het Erasmus MC, betaalt u mogelijk een deel van de kosten van uw behandeling zelf. Als er wel een contract is, hangt het van uw polis af of u de behandeling vergoed krijgt. Bij bepaalde polissen worden de kosten van uw behandeling in het Erasmus MC niet of slechts gedeeltelijk vergoed. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan en informeer tijdig bij uw verzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Inschrijven
Bij uw eerste polikliniekbezoek wordt u 30 minuten vóór uw afspraak verwacht bij één van onze inschrijfbalies. Na uw inschrijving ontvangt u een dagticket met daarop het tijdstip en de plaats van uw afspraak. Onze gastvrouwen en -heren wijzen u graag de weg.

Nuttige informatie
Vervoer- en adresgegevens van het Erasmus MC