Specialistische verpleegkundigen

Created with Sketch.

Neuro-oncologie onderwijs voor verpleegkundigen

Onderwijs is een belangrijke taak van verpleegkundig specialisten. Scholing wordt voornamelijk intern gegeven, aan de verpleegkundigen op de afdelingen Neurologie en Neurochirurgie. Maar ook aan diverse opleidingen binnen het opleidingsinstituut van het Erasmus MC en op het Albeda college. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de intensive care, de high care en de opleiding tot oncologie verpleegkundige. Verder geven we, indien gewenst, klinische lessen in zorginstellingen waar patiƫnten verblijven tijdens hun behandeling met chemotherapie en bestraling.

 

Verpleegkundig specialisten in opleiding, vanuit het Erasmus MC of een ziekenhuis ergens anders in het land, kunnen meelopen op de poliklinieken om kennis op te doen met betrekking tot de neuro-oncologie.

Daarnaast is er een landelijke werkgroep voor verpleegkundigen binnen de neuro-oncologie. Deze werkgroep komt enkele malen per jaar bij elkaar om verschillende onderwerpen in het vakgebied te bespreken en van elkaar te leren. Dit vormt een onderdeel van de beroepsvereniging van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland.