Hersentumorcentrum: missie

Het verbeteren van de kwaliteit van leven en de overleving van hersentumorpatiënten

De missie van het Hersentumorcentrum is het verbeteren van de kwaliteit van leven en de overleving van hersentumorpatiënten. Dit doen we door het leveren van multidisciplinaire (samenwerking van mensen uit verschillende vakgebieden), specialistische zorg en het uitvoeren van basaal wetenschappelijk en klinisch onderzoek.

Hiertoe biedt het Hersentumorcentrum het Erasmus MC en zijn partners een gebundeld expertisecentrum met gespecialiseerde zorgpaden, opleidingen en wetenschappelijke innovatie voor de behandeling van hersentumoren (met uitzondering van hypofysetumoren) in Nederland.

Deze krachtenbundeling van specialistische kennis, jong talent en internationale relaties faciliteert de volle breedte van wetenschappelijk onderzoek en snelle implementatie van nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg.

De onlosmakelijke band tussen zorg, onderzoek en onderwijs in het HersenTumorCentrum vormen de basis voor gepersonaliseerde geneeskunde. Toegankelijke specialistische verpleegkundigen tijdens het gehele zorgpad waarborgen persoonlijke zorg. Het Hersentumorcentrum garandeert daarmee het beste, meest persoonlijke en meest waardevolle zorgpad voor iedere patiënt.