Virusbehandeling voor hersentumoren

Virusbehandeling voor hersentumoren

De uitzending van woensdag 9 november van het televisie programma Op1, waarin door Casper van Eijck en Clemens Dirven het gebruik van virussen voor de behandeling van kanker aan bod kwam, heeft veel vragen opgeroepen van patiënten en familieleden om in aanmerking te komen voor de behandeling met het virus.

Helaas is het virus nog niet beschikbaar voor behandeling. De eerste stappen in het productieproces zijn nu gezet, maar het gaat zeker nog 1 of 2 jaar duren voordat het gereed is om aan patiënten te geven. Dat zal dan gebeuren binnen een klinische fase I studie aan patiënten die daarvoor in aanmerking komen op grond van onder andere hun algemene conditie, het type tumor dat zij hebben en de uitgebreidheid daarvan.

Zodra het klinische behandelprotocol voor een studie beschikbaar is, wordt dit op onze website en naar de neurologen, oncologen en neurochirurgen binnen Nederland gecommuniceerd.

Het spijt ons als wij te vroeg te hoge verwachtingen bij u hebben gewekt. Wij werken er hard aan in ons laboratorium om zo snel mogelijk deze mogelijke behandeling in een klinische studie te kunnen gaan testen.

Namens het onderzoeksteam,
Clemens Dirven