De crisis in Oekraïne (update)

De crisis in Oekraïne (update)

De Oekraïense bevolking is sinds 24 februari 2022 verzeild geraakt in een desastreuze oorlog. Inmiddels zijn heel veel mensen op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld, op zoek naar een veilige plek.

Als hersentumorcentrum willen wij ons medeleven en onze steun uitspreken aan de bevolking van de Oekraïne. Onze gedachten zijn ook bij alle patiënten, hun naasten en zorgprofessionals in dat land in deze verschrikkelijke dagen.

Organisaties rond kankerpatiënten zijn onderdeel van “Special Network: Impact of the War in Ukraine on Cancer”. Het speciale netwerk heeft een gemeenschap gecreëerd voor het delen van informatie, ervaringen en contacten om Oekraïense kankerpatiënten te helpen die verstrikt raken in het conflict: Special Network: Impact of the War in Ukraine on Cancer

Klik hier voor de website RefugeeHelp. Dit is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten.

Klik hier voor voorbereidingen zorg voor Oekraïense patiënten in het Erasmus MC (alleen toegang voor Erasmus MC medewerkers via intranet)