De Strijd van Salland haalt in 2023 een record bedrag op

De Strijd van Salland haalt in 2023 een record bedrag op

Strijd van Salland

Strijd van Salland tegen Kanker is een actie van Vereniging Heino Helpt om donaties te werven voor meer onderzoek naar hersenkanker. De vereniging tracht haar doel te bereiken door het stimuleren van hersentumoronderzoek.

Strijd van Salland is meer dan een sportief evenement dat geld ophaalt voor onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. Het verbindt door samen bezig zijn met de strijd tegen hersentumoren. En door samen actief te zijn, samen geld ophalen, samen inzetten voor een goed doel. Bovendien blijkt Strijd van Salland een mooie manier om contact te leggen met lotgenoten. Mensen met een hersentumor of mensen die iemand aan deze ziekte verloren hebben, voelen zich daarom op meerdere manieren gesteund door Strijd van Salland.

De eerste editie was in 2016 heeft een bedrag bijeen gebracht van € 38.147,00. In 2023 is de eindstand het fenomenale bedrag van € 202.709,00. Het eindbedrag werd zondagmiddag 20 augustus bekendgemaakt bij Buuffie’s Proeflokaal in Heino op de slotdag van de Heinose Pompdagen. De cijfers werden omgedraaid door de 9-jarige Silvan uit Dalfsen en Dennis Lipman uit Heino. Beiden hebben een hersentumor.

Lees meer....