De SonoBird studie is open

De SonoBird studie is open

De bloed-hersenbarrière openen voor chemotherapie

Het doel van deze studie is om te achterhalen of het SonoCloud-9 (SC9) implanteerbare apparaat kan worden gebruikt in combinatie met carboplatinechemotherapie om recidiverend glioblastoom onder controle te houden. In de studie vergelijken we of SC9 samen met carboplatine beter is dan de momenteel beschikbare geneesmiddelen (lomustine en temozolomide) voor de behandeling van het recidiverend glioblastoom na een 2e operatie.
Er is een natuurlijke afsluiting van de bloedvaten in de hersenen, de bloed-hersenbarrière (afgekort als de BBB), die voorkomt dat veel geneesmiddelen die door de bloedbaan worden vervoerd in het hersenweefsel terechtkomen. Als deze barrière kan worden geopend, waardoor de BBB tijdelijk meer doorlaatbaar wordt, kan chemotherapie in een ader in uw arm (intraveneuze infusie) mogelijk uw hersentumor beter bereiken.
Dit onderzoek maakt gebruik van een implanteerbaar medisch apparaat genaamd SonoCloud9 (SC9). Wanneer het apparaat wordt geactiveerd, zendt het ultrasound uit dat de permeabiliteit van de BBB verhoogt wanneer het wordt geassocieerd met toediening van microbellen (contrastmiddel) in een ader.

Klik hier voor een video over het SonoCloud-9 Systeem

Klik hier voor alle beschikbare studies voor hersentumorpatienten binnen het Erasmus MC