Toekomstige artsen en wetenschappers maken in een vroeg stadium kennis met alle aspecten van hersentumoren
We brengen allerlei studenten in contact met het veld van de neuro-oncologie. Zowel studenten die de opleiding tot arts volgen binnen de studie geneeskunde als studenten van de opleiding biomedische wetenschappen, de laboratoriumschool en masterstudenten van de onderzoeksscholen neurowetenschappen en molecular medicine kunnen bij ons terecht. Zo dragen we kennis over en proberen we hen al in een vroeg stadium te interesseren voor behandeling en onderzoek naar hersentumoren.
Artsen doceren tijdens hoorcolleges de symptomen en verschijnselen die optreden bij patiënten met hersentumoren. Coassistenten leren van ervaren artsen de vaardigheden om patiënten te onderzoeken en diagnostische tests (waaronder CT- en MRI-scans) te interpreteren. Tijdens keuzestages kunnen studenten operaties en multidisciplinaire besprekingen bijwonen. In het laboratorium van het Hersentumorcentrum bieden we studenten (master)stages aan zodat zij hun medische kennis kunnen uitbreiden met laboratoriumvaardigheden.
Via deze trajecten worden talentvolle en enthousiaste studenten geselecteerd voor een promotietraject, waarin zij vier jaar lang onderzoek doen binnen de neuro-oncologie. Gepromoveerde artsen kunnen daarna eventueel doorstromen naar de opleiding tot medisch specialist (bijvoorbeeld neuroloog of neurochirurg).